Saznaje Klix.ba
725

Sud u Turskoj donio odluku da se Selmir Mašetović može vratiti u BiH

D. Be.
Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju prošle godine pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethullaha Gullena koji turski vlasti smatraju terorističkom organizacijom, dobio je dozvolu da se može vratiti u BiH iako proces protiv njega još nije završen, saznaje Klix.ba.

Sud u Ušaku danas je donio odluku da se ukida zabrana napuštanja Republike Turske. To znači da će se Mašetović nakon završetka administrativnih formalnosti moći vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Datum nastavka suđenja nije poznat, ali svakako da ukidanje zabrane napuštanja države u kojoj je uhapšen predstavlja pozitivan signal u nastavku slučaja.

Kako saznajemo, još jedan muškarac koji je uhapšen pod sličnim okolnostima kao Selmir, zbog saradnje s Tužilaštvom je dobio uslovnu kaznu.

Podsjetimo, Mašetović je nakon hapšenja jedno vrijeme bio u pritvoru, a zatim mu je sud u Ušaku naložio da se do kraja suđenja jednom sedmično mora javljati policijskoj stanici uz zabranu napuštanja teritorije Republike Turske.