Sud u Turskoj donio odluku da se Selmir Mašetović može vratiti u BiH

D. Be./Klix.ba
21.2.2019. u 12:12
725
85
Sud u Turskoj donio odluku da se Selmir Mašetović može vratiti u BiH
725
Sud u Turskoj donio odluku da se Selmir Mašetović može vratiti u BiH
Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju prošle godine pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethullaha Gullena koji turski vlasti smatraju terorističkom organizacijom, dobio je dozvolu da se može vratiti u BiH iako proces protiv njega još nije završen, saznaje Klix.ba.
Sud u Ušaku danas je donio odluku da se ukida zabrana napuštanja Republike Turske. To znači da će se Mašetović nakon završetka administrativnih formalnosti moći vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Datum nastavka suđenja nije poznat, ali svakako da ukidanje zabrane napuštanja države u kojoj je uhapšen predstavlja pozitivan signal u nastavku slučaja.

Kako saznajemo, još jedan muškarac koji je uhapšen pod sličnim okolnostima kao Selmir, zbog saradnje s Tužilaštvom je dobio uslovnu kaznu.

Podsjetimo, Mašetović je nakon hapšenja jedno vrijeme bio u pritvoru, a zatim mu je sud u Ušaku naložio da se do kraja suđenja jednom sedmično mora javljati policijskoj stanici uz zabranu napuštanja teritorije Republike Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (85)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: