Ponovljeno suđenje
6

Sud u Sarajevu osudio Baćića na 15 i po, a Hall na 7 godina zatvora za ubistvo Hrustića

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
U ponovljenom suđenju Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Roberta Baćića i Eminu Hall zbog ubistva 77-godišnjeg Fazlije Hrustića.
Robert Baćić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 i po godina zbog krivičnih djela - ubistvo iz koristoljublja, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Emina Hall, državljanka BiH i Njemačke, je zbog ubistva iz koristoljublja osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 7 godina.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Ubistvo je počinjeno u kući na području općine Ilidža u novembru 2017. godine. Podsjetimo, Baćić i Hall se terete da su 17. novembra 2017. u stanu u ulici Vitomira Lukića na Stupu, općina Ilidža, Hrustića uspavali tabletama (Leponex od 100 mg), koje su mu prethodno stavili u vino, te da mu je potom Baćić injekcijom ubrizgao zrak u venu, usljed čega je Hrustić preminuo. Kako je utvrđeno, okrivljeni su to uradili u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, a po prethodnom dogovoru da od žrtve uzmu/prisvoje pištolj, automobil, zlatni prsten, protezu sa zlatnim zubima i druge predmete.