BiH
0

Sud potvrdio optužnicu protiv više osoba zbog krađe vozila

Klix.ba
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv više osoba za krivično djelo organizovani kriminal, tj. teške krađe vozila.

Kantonalno tužilaštvo podiglo je 17. juna optužnicu protiv protiv Š.H. (1981) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe, neovlašćeno prisluškivanje i zvučno snimanje, te protiv S.K. (1986), E.D. (1994), DŽ.Đ. (1994), A.G.(1980) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe , kao i protiv E.M. (1993) i A.L. (1993) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe, neovlašćeno prisluškivanje i zvučno snimanje, stoji u saopćenju Tužilaštva KS.

Optuženi Š.H. (1981) se tereti da je u vremenskom periodu od početka jula 2013.godine tokom 2014. godine i početkom 2015. godine radi vršenja krivičnih djela teških krađe vozila i iznuda, vršeći oduzimanje putničkih automobila i moticikala te dijelova vozila radi novčanog otkupa otuđenih vozila i njihovo vraćanje vlasnicima ili korisnicima, dalje prodaje ili rastavljanja putničkih automobila u dijelove u auto-otpadima, organizovao grupu ljudi sa ciljem činjenja trajnog vršenja krivičnih djela, u namjeri pribavljanja imovinske koristi grupi, stoji u saopćenju.

S.K. (1986), E.D. (1994), DŽ.Đ. (1994), A.G.(1980), E.M. (1993) i A.L. (1993) postali su članovi navedene grupe, te su u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi silom i ozbiljnom prijetnjom prislili drugog da nešto učini na štetu svoje imovine, te neovlašteno slušali i pratili radni kanal MUP KS.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu, predložilo produženje mjere pritvora prema optuženima Š.H., A.G., S.K. i E.D.