BiH
10

Sud odlučio: Ljekarska komora KS formirana u KCUS je nelegalna

Klix.ba
Da je nedavno održana Skupština Ljekarske komore KS organizirana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nelegalna potvrdila je i jučerašnja odluka Općinskog suda u Sarajevu prema kojoj je ista označena kao nestatutarna i nelegitimna.

Podsjećanja radi, krajem 2016. delegati, zaposleni uglavnom na KCUS održali su vanrednu Izbornu skupštinu koju Statut Ljekarske komore KS ne poznaje. Na njoj su izabrali nove organe Komore ignorirajući pri tome sve pravne akte, a jedini cilj bio je rušenje legalnih organa krovnog tijela sarajevskih ljekara.

Slučaj je okončan jučerašnjom presudom prema kojoj je Sud donio mjeru osiguranja u kojoj se, između ostalog, navodi da je Ljekarska komora KS sa sjedištem u Ulici Josipa Vancaša 11 jedina legalna i legitimna, odnosno da je Prim. dr. Fahrudin Kulenović njen predsjednik do sljedeće Izborne skupštine.

"Cijelo vrijeme sam tvrdio da je Skupština Ljekarske komore KS iz KCUS nezakonita i da je bila lažirana. Pregledom dokumentacije isti zaključak donio je i Sud i najvažnije je da je pravda pobijedila", naglasio je dr. Kulenović.