Utemeljena odluka
8

Sud odbio tužbu bivšeg komesara Vahida Ćosića protiv Nezavisnog odbora KS

A.D.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo obavjestio je javnost da je Općinski sud u Sarajevu dana godine donio prvostepenu presudu broj 065 0 Rs 627379 Rs u predmetu Vahid Ćosić protiv Kantona Sarajevo, odnosno Nezavisnog Odbora radi poništenja rješenja o utvrđivanju disciplinske odgovornosti.

U ovoj presudi, kako je saopćeno iz Vlade KS, Sud je u cjelosti odbio tužbeni zahtjev tužitelja Vahida Ćosića kao neosnovan i istovremeno potvrdio da je Nezavisni Odbor donio pravilnu i na zakonu utemeljenu odluku.

Podsjećaju javnost da je Nezavisni Odbor Skupštine Kantona Sarajevo koncem 2016. godine po disciplinskoj prijavi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo kao prvostepeni disciplinski organ proveo disciplinski postupak i utvrdio disciplinsku odgovornost bivšeg policijskog komesara Vahida Ćosića za davanje netačnih podataka koje su uticale na donošenje odluka nadležnih organa.

Inače, bivši komesar policije Mevludin Halilović imenovao je Vahida Ćosića na funkciju načelnika uniformisane policije KS.