Haški tribunal
0

Sud naložio novu ljekarsku ekspertizu o Šešelju

SRNA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Haški sud naredio je danas Sekretarijatu da imenuje odbor od tri ljekara i da najkasnije u roku od 30 dana podnese izvještaj o sposobnosti optuženog Vojislava Šešelja da boravi u pritvoru s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.

Sud je istovremeno pozvao Šešelja da sarađuje i pokaže dobru volju kako bi ga ova tri ljekara pregledala i imala pristup njegovom zdravstvenom kartonu, navodi se u saopštenju Haškog tribunala, javio je Tanjugu.

Šešelju je u januaru pozlilo, nakon čega mu je ugrađen pejsmejker za koji se ispostavilo da ima jednu neispravnu elektrodu, pa je u petak izvršena operacija kojom je elektroda zamijenjena.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih riječi počelo je 5. marta i tužilaštvo je već dalo svoju završnu riječ. Iznošenje završne riječi lidera radikala zakazano je za srijedu i četvrtak, 14. i 15. mart.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj i dalje se osjeća veoma loše, a današnji pregled je pokazao da ima izraženu tahikadrdiju i aritmiju, saopšteno je iz SRS.