{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud naložio da se Huskić i Bakrač vrate na posao

S
13.7.2009. u 14:06
0
2
Sud naložio da se Huskić i Bakrač vrate na posao
0
Sud naložio da se Huskić i Bakrač vrate na posao
Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o određivanju privremene mjere osiguranja kojom se nalaže RTV Federaciji (FBiH) da radnike Mirzu Huskića i Adisa Bakrača vrati na posao.
Ranije je Općinski sud Sarajevo privremenu mjeru osiguranja izrekao radnici RTVBiH Dženani Zoloti, dok je Kantonalni sud Sarajevo na isti način odlučio i o povratku na posao radnika Šukrije Omeragića kojem je generalni direktor RTVFBiH Džemal Šabić odluku o otkazu ugovora o radu donio prije tri mjeseca.

Samostalni sindikat radnika javnih RTV servisa saopštio je da je bio uvjeren da će sud prepoznati da je generalni direktor RTV FBiH postupao na nezakonit način kada je donio odluke o otkazu ugovora o radu ovim radnicima i članovima Sindikata.

Šabić je ugovore o radu Mirzi Huskiću, Dženani Zoloti i Adisu Bakraču otkazao 29. maja ove godine, jer je nakon provedenog postupka utvrđeno da su odgovorni za povredu radne discipline u ovom kolektivu, saopštio je tada Poslovni odbor RTVFBiH.

Iz Sindikalne organizacije BHT1 nakon ovih otkaza saopšteno je da je povod otkaza bio istupanje ovih radnika u medijima, a ne tačnost njihovih navoda, što ukazuje da je u pozadini lična netrpeljivost menadžmenta FTV prema otpuštenim novinarima i urednicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: