Određene mjere zabrane
0

Sud BiH ukinuo pritvor Ramizu Avdoviću

FENA
Sud BiH, odlučujući po prijedlogu braonica Ramiza Avdovića, optuženog za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva donio je rješenje o ukidanju pritvora Avdoviću te određivanju mjera zabrane.

Sud BiH je Avdoviću odredio zabranu napuštanja mjesta boravišta (kućni pritvor), a nadležna policijska uprava će organizirati obilazak optuženog tri puta sedmično.

Nadalje, izrečena je i zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje putne isprave-pasoša i uz zabranu izdavanja novog pasoša te zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH te zabrana kontaktiranja, sastajanja ili povezivanja na bilo koji način, uključujući približavanje u rastojanju od najmanje 100 m sa suoptuženim, svjedocima navedenim u optužnici kao i ostalim osobama koje imaju bilo kakva saznanja o ovom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti bit će vršena svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora, saopćeno je iz Suda BiH.