{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH ukinuo pritvor Ramizu Avdoviću

F
18.5.2012. u 13:52
0
1
Sud BiH ukinuo pritvor Ramizu Avdoviću
0
Sud BiH ukinuo pritvor Ramizu Avdoviću
Sud BiH, odlučujući po prijedlogu braonica Ramiza Avdovića, optuženog za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva donio je rješenje o ukidanju pritvora Avdoviću te određivanju mjera zabrane.
Sud BiH je Avdoviću odredio zabranu napuštanja mjesta boravišta (kućni pritvor), a nadležna policijska uprava će organizirati obilazak optuženog tri puta sedmično.

Nadalje, izrečena je i zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje putne isprave-pasoša i uz zabranu izdavanja novog pasoša te zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH te zabrana kontaktiranja, sastajanja ili povezivanja na bilo koji način, uključujući približavanje u rastojanju od najmanje 100 m sa suoptuženim, svjedocima navedenim u optužnici kao i ostalim osobama koje imaju bilo kakva saznanja o ovom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti bit će vršena svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: