{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH prihvatio sporazum o priznanju krivnje u predmetu Predraga Simića

F
18.10.2007. u 16:34
0
0
Sud BiH prihvatio sporazum o priznanju krivnje u predmetu Predraga Simića
0
Sud BiH prihvatio sporazum o priznanju krivnje u predmetu Predraga Simića
Sud BiH
Sud BiH danas je prihvatio sporazum o priznanju krivnje između Tužilaštva BiH i Predraga Simića, saopćeno je iz Suda BiH. Simić je oglašen krivim za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi sa krivotvorenjem novca, kao i za krivično djelo krivotvorenja isprava, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od devet godina.
"U izreci presude, između ostalog, stoji sljedeće: Krajem 2003. godine, zajedno s još jednom osobom, Predrag Simić je pobjegao iz Republike Srbije u BiH kako bi izbjegao krivični postupak", navodi se.

Zajedno sa drugim osobama dogovorio je da na području BiH organizuju pravljenje lažnog novca radi njegovog stavljanja u opticaj kao pravog i prodaju lažnog novca drugim osobama. Simić je, zajedno sa drugim osobama, pribavio opremu i sredstva za pravljenje lažnog novca te je tokom 2006. godine do 30. januara ove godine napravio neutvrđenu količinu lažnog novca valuta euro i hrvatska kuna radi stavljanja u opticaj.

Nadalje, Predrag Simić je, zajedno s drugim osobama, organizovao prodaju i prebacivanje lažnog novca iz BiH na područje Republike Slovenije po cijeni od 10 posto do 25 posto nominalne vrijednosti.

Zajedno s drugim osobama, Simić je 10. novembra 2006. godine dogovorio kupoprodaju lažnog novca u nominalnoj vrijednosti od ukupno 49.000,00 eura sa kupcima iz Republike Slovenije, te su organizirali njegovu isporuku na teritoriju Republike Hrvatske, pri čemu su naplatili iznos od 7.500,00 eura u pravom novcu.

"Vrijeme provedeno u pritvoru, od 2. februara 2007. godine, se uračunava u izrečenu kaznu zatvora. Predmet Predraga Simića je izdvojen iz predmeta Siniše Ramića, Salkana Džakulića, Zorana Pajčina i Unuc Vese u kojem se nastavlja glavni pretres", navodi se.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: