{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu predrag Simić i drugi

F
27.7.2007. u 14:10
0
0
Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu predrag Simić i drugi
0
Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu predrag Simić i drugi
Sud BiH potvrdio je 26. jula optužnicu u predmetu Predrag Simić i drugi.
Optužnica tereti Predraga Simića za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivotvorenjem novca i za krivično djelo krivotvorenja isprava, Sinišu Ramića, Ranka Žderu, Salkana Džakulića i Zorana Pajčina za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivotvorenjem novca, a Unuc Vesu za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivotvorenjem novca i za krivično djelo krivotvorenja isprava.

Prema navodima optužnice, krajem 2003. Predrag Simić i Unuc Veso su koristeći se lažnim identitetom a da bi izbjegli krivični postupak pobjegli iz Republike Srbije u BiH.

Oni su zajedno s drugim osobama navodno dogovorili da na području BiH organiziraju pravljenje lažnog novca radi stavljanja u opticaj kao pravog i organizacije prodaje lažnog novca drugim osobama.

Optužnica navodi da su Predrag Simić, Siniša Ramić, Unuc Veso i Zoraj Pajčin pribavili opremu i sredstva za pravljenje lažnog novca, te da su u toku 2006. pa do 30. januara 2007. napravili neutvrđenu količinu lažnog novca u valutama euro i hrvatska kuna radi stavljanja u opticaj kao pravog.

Optužnica između ostalog navodi da su Predrag Simić, Siniša Ramić, Ranko Ždero i Salkan Džakulić organizirali prodaju i prebacivanje lažnog novca iz BiH na područje Republike Slovenije po cijeni od 10 do 25 posto nominalne vrijednosti. Optužnica ih tereti i da su 10. novembra 2006. dogovorili kupoprodaju lažnog novca u nominalnoj vrijednosti od ukupno 49.000 eura s kupcima iz Republike Slovenije i organizirali njegovu isporuku na teritoriju Republike Hrvatske pri čemu su naplatili iznos od 7.500 eura u pravom novcu, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: