BiH
0

Sud BiH: Određen pritvor osumnjičenom Zdravku Antoniću

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je 28. novembra 2014. godine donio rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužilaštva, pa je osumnjičenom Zdravku Antoniću određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 27. decembra 2014. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, pa mu je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva te postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Zdravko Antonić osumnjičen je za krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav 1. tačka h) u vezi sa tačkama a), d), e), f), g) i k), sve u vezi s članom 29. i članom 180. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.