{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH: Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Anes Sadiković

F
17.9.2012. u 11:32
0
2
Sud BiH: Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Anes Sadiković
0
Sud BiH: Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Anes Sadiković
Tužilaštvo BiH
Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim se prema osumnjičenima Anesu Sadikoviću, Kasimu Sadikoviću, Adisu Sadikoviću, Ismetu Sadikoviću, Jasminu Kasumoviću i Damiru Sadikoviću određuje jednomjesečni pritvor.
Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 12. oktobra ove godine, saopćeno je iz Suda BiH.

Anes Sadiković, Kasim Sadiković, Adis Sadiković, Ismet Sadiković, Jasmin Kasumović i Damir Sadiković osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, pranje novca i carinska prevara.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Sud je odredio pritvor zbog postojanja bojazni od bjekstva osumnjičenih, te zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, odnosno da bi mogli uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak. Pritvor je takođe određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu, osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: