|

Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju

Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju
0
F
FENA
6.11.2007. u 19:24
0
komentara
0

dijeljenja
Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju
Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje o određivanju pritvora Fatonu Baftijariju koji je osumnjičen za krivično djelo organiziranog kriminala iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenja osoba, saopćeno je iz Suda BiH.
U prijedlogu Tužilaštva BiH naznačeno je da je 5. novembra ove godine donesena Naredba o provođenju istrage protiv više osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala.

"Među njima su bili i osumnjičeni Faton Baftijari i Jasmin Mahmutović, za kojeg je Tužilaštvo također zatražilo određivanje mjere pritvora. Tužilaštvo navodi da su policijski službenici JGP Velika Kladuša, po prijemu operativnih saznanja, u mjestu Pećigrad zaustavili vozilo "audi 80" u kojem se nalazio osumnjičeni Jasmin Mahmutović i četiri albanska državljanina među kojima je bio i Faton Baftijari", navodi se.

Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni Jasmin Mahmutović priznao izvršenje krivičnog djela gdje je decidno opisao ulogu osumnjičenog Fatona Baftijarija, kao i učešće organizatora Hasiba Mehića i Hasana Ismailjija zv. „Cani“.

"Sud je utvrdio, u odnosu na osumnjičenog Fatona Baftijarija, da je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora osnovan, te da postoje posebni pritvorski razlozi iz člana 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP BiH. Pritvor, prema rješenju Suda BiH, može trajati do 4. decembra 2007. godine. Sud je, u odnosu na Jasmina Mahmutovića, utvrdio da ne postoje razlozi za određivanje pritvora, te je osumnjičeni pušten na slobodu", navodi se.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.