{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju

F
6.11.2007. u 19:24
0
0
Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju
0
Sud BiH: Određen pritvor fatonu baftijariju
Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje o određivanju pritvora Fatonu Baftijariju koji je osumnjičen za krivično djelo organiziranog kriminala iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenja osoba, saopćeno je iz Suda BiH.
U prijedlogu Tužilaštva BiH naznačeno je da je 5. novembra ove godine donesena Naredba o provođenju istrage protiv više osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala.

"Među njima su bili i osumnjičeni Faton Baftijari i Jasmin Mahmutović, za kojeg je Tužilaštvo također zatražilo određivanje mjere pritvora. Tužilaštvo navodi da su policijski službenici JGP Velika Kladuša, po prijemu operativnih saznanja, u mjestu Pećigrad zaustavili vozilo "audi 80" u kojem se nalazio osumnjičeni Jasmin Mahmutović i četiri albanska državljanina među kojima je bio i Faton Baftijari", navodi se.

Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni Jasmin Mahmutović priznao izvršenje krivičnog djela gdje je decidno opisao ulogu osumnjičenog Fatona Baftijarija, kao i učešće organizatora Hasiba Mehića i Hasana Ismailjija zv. „Cani“.

"Sud je utvrdio, u odnosu na osumnjičenog Fatona Baftijarija, da je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora osnovan, te da postoje posebni pritvorski razlozi iz člana 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP BiH. Pritvor, prema rješenju Suda BiH, može trajati do 4. decembra 2007. godine. Sud je, u odnosu na Jasmina Mahmutovića, utvrdio da ne postoje razlozi za određivanje pritvora, te je osumnjičeni pušten na slobodu", navodi se.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: