|

Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici

Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici
17
F
FENA
11.2.2013. u 18:06
0
komentara
17

dijeljenja
Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici Reis Husein ef. Kavazović
U povodu ubistva župnika u župi Zavalje kod Bihaća prečasnog Mile Ivančića reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je iskrenu sućut biskupu banjalučkom i predsjedniku Biskupske konferencije BiH dr. Franji Komarici i nadbiskupu metropoliti vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, javlja KTA.
U telefonskom razgovoru s biskupom Komaricom reis Kavazović je "u ime cijele islamske zajednice u BiH" osudio ovaj "neshvatljiv i gnusan zločin nad nedužnim župnikom kojega su i muslimani bihaćkoga kraja veoma poštovali kao plemenitog i miroljubivog svoga komšiju".

Dodao je, kako jednako kao i kardinal Puljić i biskup Komarica, zahtijeva od nadležnih organa vlasti energičnu i temeljitu istragu i pronalaženje krivaca nezapamćenog zločina počinjenog nad jednim vjerskim službenikom u bihaćkom kraju.

Biskup Komarica je, također, u ime kardinala Puljića iskreno zahvalio vrhovnom poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu Kavazoviću za njegove izraze sućuti i složio se s njime da treba tražiti od organa sigurnosti u ovoj zemlji da rade svoj posao savjesno i odgovorno, štiteći život svakog stanovnika naše zemlje, pa tako i svakog svećenika i vjerskog službenika.

Reis Kavazović je dao biskupu Komarici do znanja da će i službena delegacija iz njegovog kabineta sudjelovati na sprovodu ubijenog župnika Ivančića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.