{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici

F
11.2.2013. u 18:06
17
0
Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici
17
Sućut reisa Kavazovića kardinalu Puljiću i biskupu Komarici
Reis Husein ef. Kavazović
U povodu ubistva župnika u župi Zavalje kod Bihaća prečasnog Mile Ivančića reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je iskrenu sućut biskupu banjalučkom i predsjedniku Biskupske konferencije BiH dr. Franji Komarici i nadbiskupu metropoliti vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, javlja KTA.
U telefonskom razgovoru s biskupom Komaricom reis Kavazović je "u ime cijele islamske zajednice u BiH" osudio ovaj "neshvatljiv i gnusan zločin nad nedužnim župnikom kojega su i muslimani bihaćkoga kraja veoma poštovali kao plemenitog i miroljubivog svoga komšiju".

Dodao je, kako jednako kao i kardinal Puljić i biskup Komarica, zahtijeva od nadležnih organa vlasti energičnu i temeljitu istragu i pronalaženje krivaca nezapamćenog zločina počinjenog nad jednim vjerskim službenikom u bihaćkom kraju.

Biskup Komarica je, također, u ime kardinala Puljića iskreno zahvalio vrhovnom poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu Kavazoviću za njegove izraze sućuti i složio se s njime da treba tražiti od organa sigurnosti u ovoj zemlji da rade svoj posao savjesno i odgovorno, štiteći život svakog stanovnika naše zemlje, pa tako i svakog svećenika i vjerskog službenika.

Reis Kavazović je dao biskupu Komarici do znanja da će i službena delegacija iz njegovog kabineta sudjelovati na sprovodu ubijenog župnika Ivančića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: