{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sućut kardinala Puljića u povodu ubistva učenika KŠC-a

F
8.2.2008. u 12:43
0
0
Sućut kardinala Puljića u povodu ubistva učenika KŠC-a
0
Sućut kardinala Puljića u povodu ubistva učenika KŠC-a
U povodu ubojstva učenika Katoličkog školskog centra "Sv. Josip" u Sarajevu Denisa Mrnjavca, kojeg su 5. februara u tramvaju u Sarajevu ničim izazvani pretukli i izboli nožem trojica mladića, nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić uputio je izraze sućuti njegovoj majci Ani, direktoru, djelatnicima i učenicima KŠC-a.
"Veoma me potresla teška i tužna vijest o ubojstvu učenika Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju. Stojim zajedno s vama s bolju u srcu i vjerom u duši pred ovim činom. U prvom redu vama ožalošćenima izražavam svoju blizinu i solidarnost, te najiskrenije izraze kršćanske sućuti. Dušu pokojnog Denisa preporučujemo dobrom i milosrdnom Bogu da je primi u vječni zagrljaj svoje božanske ljubavi.

Vas sve ožalošćene neka božja ljubav tješi onom utjehom koja daje snagu premostiti tajnu zla i vjerovati u pobjedu dobra. Naša nada izvire iz Uskrslog Krista koji daje jamstvo u uskrsnuće mrtvih i život vječni", napisao je kardinal Puljić, koji je i osobno htio poći na ispraćaj zemnih ostataka pokojnog Denisa.

Kardinal Puljić je pozvao sve ljude dobre volje da se ujedine snagom duha i vjere u borbi protiv zla kako bi izgrađivali kulturu života i doprinijeli izgradnji društva u kojem će vladati stabilnost i sigurnost za svakog građanina, te vladavina zakona i pravde protiv svakog zla i onih koji zlo čine.

"Ujedinimo se u molitvi i svim društvenim zakonitim sredstvima za bolju budućnost", napisao je u pismu sućuti kardinal Puljić kojeg će, zbog spriječenosti, na sahrani zastupati njegov osobni izaslanik preč. Ante Meštrović, kanonik i arhiđakon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: