|

Subašić: Razočarana sam ekshumacijom i identifikacijom u 2007. godini

Subašić: Razočarana sam ekshumacijom i identifikacijom u 2007. godini
0
F
FENA
27.12.2007. u 11:01
0
komentara
0

dijeljenja
Subašić: Razočarana sam ekshumacijom i identifikacijom u 2007. godini
Predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić izjavila je za Fenu kako je razočarana brojem ekshumiranih i identifikovanih žrtava u 2007. godini te da više tih procesa očekuje u 2008. godini.
"Razočarana sam 2007. godinom, jer sam mislila da će biti izvršeno bar malo više ekshumacija i identifikacija. Međutim, u 2007. godini je politika ušla u Haški tribunal, u Sud za ratne zločine u BiH i u naše predstavnike koji se nisu htjeli baviti onim što su nam obećali, nego su se bavili baš politikom“, kazala je Subašić.

Razočarenje je izrazila i zbog presude u slučaju tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore, kao i zbog izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte o tome da se Miloševiću neće ni posthumno suditi, a isto tako ni u slučaju smrti Karadžića i Mladića.

Subašić smatra da će u 2008. godini biti manje rada nego u 2007.

"Kako idu dani, minute i sekunde vidim da naši najmiliji ostaju samo nama na brigu, samo nama koji smo ih izgubili. Molim dragog Allaha da pronađem kosti svoga sina i smirim svoju dušu i svoje osjećaje“, kazala je.

Predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa“ izrazila je na kraju 2007. godine očekivanje da u 2008. počne sudski proces po tužbi preživjelih žrtava protiv UN-a i holandske vlade te da iza te tužbe stanu država BiH, političari i pojedinci.

"Želimo ostvariti svoje pravo, jer Srebrenica se nije slučajno desila, zna se ko je kriv“, naglasila je Subašić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.