Pravda za majke
488

Subašić: Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac, pozlilo mi je tokom izricanja presude

D. Be.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednica Udruženja Majke Srebrenice je odmah nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću za Klix.ba rekla da je danas pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke ostalih općina gdje se dogodio genocid.

"Danas je zločinac, kršćanski terorista, dobio doživotnu kaznu. Nadam se da će greška koju je sud napravio za druge općine, poput Prijedora, Vlasnice, Višegrada i drugih mjesta, biti ispravljena u slučaju Mladića, Simatovića i Stanišića", kazala je Subašić.

Ona je istakla da je današnja presuda važna ne samo zbog majki koje su izgubile svoju djecu, braću, muževe, rodbinu i prijatelje, već i zbog novih naraštaja.

"Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac", poručila je Subašić.

Njoj je tokom izricanja presude pozlilo, ali joj je se veoma brzo zdravstveno stanje popravilo.

"Pozlilo mi je kad su pomenuli Kravice, jer je moj sin tu ubijen. Ukopala sam dvije košćice, a on je rekao da nije naredio ubijanje 1.302 ljudi. Danas je pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke drugih općina", zaključila je Munira Subašić u razgovoru za Klix.ba.

Ratni zločinac i bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas pred Žalbenim vijećem MRMKS-a na doživotnu kaznu zatvora.