{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvoreni uslovi za realizaciju obaveznog predškolskog programa

F
26.10.2010. u 17:01
0
11
Stvoreni uslovi za realizaciju obaveznog predškolskog programa
0
Stvoreni uslovi za realizaciju obaveznog predškolskog programa
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo izvršilo je sve potrebne pripreme i stvorilo adekvatne uvjete za početak realizacije obaveznog predškolskog odgojnog programa za djecu koja sljedeće godine polaze u 1. razred osnovne škole, saopćeno je u utorak iz resornog ministarstva.
Realiziranje navedenog obaveznog programa za djecu u godini pred njihov polazak u osnovnu školu počet će u ponedjeljak 1. novembra istovremeno u svih 28 vrtića JU "Djeca Sarajeva" i u 30 osnovnih škola koje su uključene u realizaciju programa.

Djeca će jednom sedmično u trajanju od četiri školska časa (po 30 minuta - ukupno dva sata) boraviti u predškolskoj ustanovi / osnovnoj školi.

Iz MInistarstva obrazovanja pozivaju roditelje djece koji do sada još nisu izvršili svoju zakonsku obavezu i upisali djecu u najbliži vrtić ili osnovnu školu predviđenu za realizaciju obaveznog predškolskog odgojnog programa da to mogu učiniti svakoga radnog dana.

U saopćenju se navodi da je ova obaveza izuzetno važna kako bi djeca na vrijeme krenula u realizaciju programa i u toku školske godine ispunila fond od 150 časova pohađanja ovog programa namijenjenog kvalitetnoj pripremi djece za polazak u školu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: