{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvorene pretpostavke za konačnu odluku o privremenom finansiranju FBiH

F
19.1.2007. u 11:39
0
0
Stvorene pretpostavke za konačnu odluku o privremenom finansiranju FBiH
0
Stvorene pretpostavke za konačnu odluku o privremenom finansiranju FBiH
U Federaciji Bosne i Hercegovine stvorene su pretpostavke za konačno izjašnjavanje u Parlamentu o privremenom finansiranju ovog entiteta za prva tri mjeseca 2007. godine.
To se očekuje 25. januara u Domu naroda Federalnog parlamenta, za kada je zakazano konstituiranje ovog doma za njegov naredni četvorogodišnji mandat.

Prema službenim najavama, odmah nakon konstituirajuće bit će održana i vanredna sjednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Prijedlogom odluke o privremenom finansiranju FBiH za period januar-mart 2007.

Ukoliko odluku odobre delegati, što se očekuje, ona će otkloniti opasnost od blokade finansiranja budžetskih korisnika u Federaciji u aktuelnoj situaciji kad je ovaj entitet dočekao početak godine bez budžeta za 2007. kao službenog akta potvrđenog u Parlamentu.

Odluku o privremenom finansiranju entiteta već je odobrio Predstavnički dom Federalnog parlamenta 5. januara, ali, da bi postala operativna, mora je potvrditi i Dom naroda.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, osim što će označiti početak funkcioniranja i drugog doma u najvišoj zakonodavnoj vlasti u Federaciji poslije mukotrpnog formiranja ove vlasti nakon općih izbora u BiH, bitna i stoga što je u njenom najavljenom dnevnom redu izbor delegata za Dom naroda državnog parlamenta te prijedlog kandidata za rukovodioce u novoj izvršnoj vlasti - predsjednika i potpredsjednike Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: