{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stvari iste kao i prije presude Međunarodnog suda pravde"

F
25.2.2008. u 16:48
0
0
"Stvari iste kao i prije presude Međunarodnog suda pravde"
0
"Stvari iste kao i prije presude Međunarodnog suda pravde"
Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" ocjenjuju da nakon godinu dana od presude Međunarodnog suda pravde u Haagu u slučaju tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore preživjele žrtve genocida na čijim se životnim pričama temeljio ovaj slučaj ne vide nikakvu korist od ove presude ili njen efekat na bilo koga.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
-Stvari su kao i prije godinu, ali i kao prije 10 godina. Mi se još suočavamo s velikim nepravdama. Ne poštuju se naša osnovna ljudska prava. Još čekamo posmrtne ostatke naših najmilijih, saopćeno je iz ovog udruženja.

U Udruženju napominju da se oni koji su zvjerski mučili i ubijali njihove najmilije danas ne osjećaju krivim, već se naprotiv ponose svojim zlodjelima.

S druge strane institucije BiH su apsolutno zaboravile na preživjele žrtve i još važnije na njihove probleme. Spominju ih samo kada su im potrebni u političkim igrama i dijalozima.

Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" navode da se sada u susjednoj Srbiji, koja je u ovom predmetu osuđena da nije spriječila genocid, ljudi pozivaju na međunarodna prava, na koja se i preživjele žrtve genocida u BiH pozivaju svih ovih godina.

-Čini se da ni njih niko ne čuje baš kao i nas. A možda im je oduzimanje Kosova, kazna za sva zlodjela, smatraju u ovom udruženju i dodaju da svijet treba da kazni odgovorne za genocid na pravi način.

"Majke enklave Srebrenica i Žepa" ističu da će, ako niko ne može provesti presudu Međunarodnog suda pravde u Haagu, pravda doći, jer se s lošim djelima iz prošlosti ne može naprijed u svjetliju budućnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: