{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvaranje uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove

S
11.6.2009. u 16:12
0
1
Stvaranje uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove
0
Stvaranje uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove
Vijeće ministara BiH donijelo je danas Odluku o prihvatanju Sporazuma o stvaranju uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.
Sporazumom se regulišu međusobna prava i obaveze Vijeća ministara BiH, vlada Republike Srpske i Federacije BiH u pogledu stvaranja uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

U skladu sa ovim sporazumom, koji će zaključiti Vijeće ministara BiH i entitetske vlade, Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH dužna je da preuzme zaposlene Agencije za lijekove RS, Zavoda za kontrolu lijekova FBiH i Sektora za farmaciju Federalnog ministarstva zdravstva.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović imenovaće komisiju koja će u ovim entitetskim institucijama u roku od 15 dana izvršiti popis sredstava, obaveza i potraživanja, arhive predmeta koji su u toku i broj zaposlenih.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o preduzetim aktivnostima u vezi sa pojavom virusa gripa A (H1N1).

U slučaju pojave virusa gripa A na teritoriji BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH obavijestiće Vijeće ministara BiH o novonastaloj situaciji, kao i o dodatno preduzetim aktivnostima u skladu sa promjenom epidemiološke situacije na terenu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: