Tuzla
0

Stvaranje najveće korpe za bombone pri kraju

Sarajevo-x.com
Akcija "Za ljepši osmijeh dječiji", u okviru koje štićenci Doma za djecu bez roditeljskog staranja prave najveću korpu za bombone na svijetu, u završnoj je fazi. Već se počelo sa oblaganjem konstrukcije korpe, tako da bi ona već danas trebala zasjati punim sjajem.

Sinoć su se štićenicima Doma pridružili i predstavnici fitnes kluba Fuke i članovi već dobro poznate virtualne Stranke kokuza.

"Ovakve akcije su itekako dobrodošle, mislim da ih treba pokrenuti u svim većim organizacijama, centrima, kao što je i naš sportski klub koji ima veliki broj članova, koje smo potakli da budu humani i da uzmu učešća u ovoj akciji“ kazala je Alma Tihić, predstavnica fitnes kluba Fuke.

"Jako nas je dirnula ova humanitarna akcija. Došli smo ovdje da pomognemo svim snagama. Nekoliko nas iz Stranke kokuza skupilo se, i odvojili smo vrijeme kako bi pomogli da se uradi korpa, jer ipak je to za dječiju radost i za dječiji osmijeh“ kazala je Munevera Šehić, članica virtualne Stranke kokuza.

Akciju “Za ljepši osmijeh dječiji” pokrenuli su Radio Kameleon i Agencija Colosseum s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju igrališta i igraonice u Dječijoj klinici UKC-a Tuzla. U okviru akcije poslovnim ljudima ponuđeno je da otkupe bombone u vrijednosti 200 konvertibilnih maraka.

Uplata za otkup bombona, kojom se postaje prijatelj priče o velikom srcu i drugarstvu koja će obići cijeli svijet, može se izvršiti na žiro-račun koji je namjenski otvoren kod NLB Tuzlanske banke dd Tuzla, broj 132-100-200-558-48-12.