{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvaralaštvo bh. dijaspore na Sarajevskom sajmu knjige

F
FENA
19.4.2016. u 17:06
0
2
Stvaralaštvo bh. dijaspore na Sarajevskom sajmu knjige
0
Stvaralaštvo bh. dijaspore na Sarajevskom sajmu knjige
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i ove je godine, dvanaesti put, pokrovitelj predstavljanja književnog stvaralaštva, izdavaštva i naučne literature autora i izdavača koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine, a žive izvan njenih granica.
U okviru XXVIII Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga, koji će biti održan u Sarajevu u Centru Skenderija od 20. do 25. aprila, pod pokroviteljstvom Ministarstva bit će održane 24 promocije i predstavljeno ukupno 70 novih naslova 26 autora i izdavača porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji rade u 12 zemalja.

Na ovogodišnji javni poziv Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za predstavljanje autora i izdavača iz dijaspore na Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga pod pokroviteljstvom ove institucije prijavilo se 26 autora i izdavača bh. porijekla iz 12 zemalja (Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Hrvatske, Italije, Holandije, Norveške, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švedske).

Pod pokroviteljstvom Ministarstva među ostalim bit će predstavljena nova izdanja Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske "Preporod", te Izdavačke kuće "Bosanska riječ – Das Bosniche Wort" Šime Ešića.

Promocije će biti organizirane na centralnoj bini "Bosanska kuća" pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: