{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


STUDIRAJeu za pomoć novim studentima u Austriji

S
13.3.2011. u 10:22
0
13
STUDIRAJeu za pomoć novim studentima u Austriji
0
STUDIRAJeu za pomoć novim studentima u Austriji
Bosanskohercegovački studenti u Austriji pokrenuli su projekat STUDIRAJeu, želeći iz svog ličnog iskustva pomoći onima koji namjeravaju započeti ili nastaviti studij u inostranstvu.
Znajući kako početak nosi sa sobom razne poteškoće, kao što je organizacija tek započetog studija, rješavanje administrativnih i stambenih pitanja, osiguravanje finansijskih sredstava i navikavanje na novu životnu i kulturnu sredinu, okupili su se u svrhu pomaganja onima kojima predstoje isti izazovi.

S obzirom da je sve više državljana Bosne i Hercegovine i regiona zainteresirano za studij ili specijalizaciju u Evropi, a informacije su im potrebne i prije dolaska u inostranstvo, prvenstveni cilj jeste pružanje svih relevantnih informacija u vezi sa početkom studija putem internet-stranice STUDIRAJeu.

Veoma značajan faktor u tom vidu pružanja pomoći jeste mogućnost postavljanja pitanja, čijim odgovorima se pristupa s velikom odgovornošću i profesionalnošću. Direktan kontakt sa već iskusnim studentima i diplomantima omogućuje početnicima brži i lakši pristup rješavanju mnogobrojnih pitanja.

Putem intervjua s uspješno diplomiranim studentima, magistrima i doktorima daje se odličan uvid u svakodnevni život i radne navike studenata u Beču ili nekom drugom evropskom univerzitetskom centru, kao i lični savjeti budućim generacijama bosanskohercegovačkih studenata.

STUDIRAJeu je relativno nov projekat, te je stoga predstavljen na Prvom sajmu studentskih ideja, koji je održan u februaru 2011. godine u organizaciji SPUS-a. Organiziran je s ciljem predstavljanja inovativnih ideja studenata, kao i pospješivanja saradnje studentskih organizacija univerziteta iz BiH, regiona i Evrope. Na Sajmu je ideja ekipe okupljene oko projekta STUDIRAJeu osvojila četvrto mjesto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: