{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentskim domovima prijeti isključenje struje

F
12.11.2009. u 15:18
0
6
Studentskim domovima prijeti isključenje struje
0
Studentskim domovima prijeti isključenje struje
Studentski dom "Bjelave"
U Tuzli su danas zasjedali predstavnici Zajednica studentskih centara i domova u Federaciji Bosne i Hercegovine. Konstatirana je veoma teška situaciju u studentskim domovima na nivou Federacije.
Gorući problem je, složili su se svi učesnici sastanka, nepostojanje zakonske regulative u ovoj oblasti te velika dugovanja kantona studentskim domovima. Upućen je apel svim nadležnim institucijama u Federaciji da se što prije nešto poduzme, s obzirom na to da su neki centri pred zatvaranjem zbog nagomilanih dugova.

Iznesen je i podatak da su ukupna dugovanja kantona studentskim centrima u Federaciji BiH u ovom trenutku premašuju dva miliona KM, od čega milion Studentskom centru u Sarajevu. Zbog toga im, kako je naglasio Emir Kadrić, predsjedavajući Zajednice studentskih centara FBiH, prijeti isključenje struje, prestanak dostave hrane, zbog čega bi bili primorani zatvoriti studentski centar, ukoliko se nešto hitno ne poduzme.

Kada je u pitanju finansiranje, u TK situacija je nešto bolja. U ovoj godini nemaju velikih dugovanja. Problem su neuvjetni objekti stari i po 50 godina, zbog čega je neophodna njihova kompletna adaptacija.

Zajednica studentskih centara i domova u Federaciji uputila je apel nadležnim institucijama da se što hitnije sistemski uredi ova oblast.
Inače, ova zajednica već 10 godina insistira na rješavanju, sada već nagomilanih problema u ovoj oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: