{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentski paviljoni na Bjelavama i u Nedžarićima bit će dom za 1.700 studenata u narednoj godini

16.6.2017. u 16:50
22
25
Studentski paviljoni na Bjelavama i u Nedžarićima bit će dom za 1.700 studenata u narednoj godini
22
Studentski paviljoni na Bjelavama i u Nedžarićima bit će dom za 1.700 studenata u narednoj godini
Foto: Klix.ba
Javna ustanova "Studentski centar" Sarajevo objavila je Konkurs za prijem studenata u studentske domove u akademskoj 2017./2018. godini na smještaj i ishranu koji je otvoren od 15. juna do 15. jula ove godine, s tim da će biti produžen u skladu sa popunjavanjem smještajnih kapaciteta. Konkurs je objavljen na osnovu dobivene Saglasnosti od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Studentski centar će u akademskoj 2017./2018. godini primiti 1.700 studenata Univerziteta u Sarajevu u studentske domove na smještaj i ishranu. Pravo na prijem u Studentske domove imaju svi redovni student u Sarajevu čije je mjesto prebivališta izvan kantona Sarajevo, a imaju osiguranu subvenciju od kantona, općine, Federacije, Distrikta ili druge državne jedinice.

"Studentski centar svakodnevno studentima nudi dva obroka dnevno – ručak i večeru. Na meniju se nudi između 15 I 18 jela, vodeći računa o kalorijskoj vrijednosti obroka. Kalorična vrijednost i zdravstvena ispravnost hrane je pod stalnim nadzorom stručnih institucija i u skladu sa normativima primjerenim životnom dobu korisnika. Proizvodnja i priprema hrane vrši se po HACCP sistemu sigurnosti hrane uz primjenu provođenja svih mjera i standarda higijensko-zdravstvene kontrole u skladu sa zakonskim normama", navodi se u saopćenju.

Usluge smještaja podrazumijevaju:
- stanovanje prema kategorijama smještaja;
- usluge grijanja;
- korištenje električne energije (potrošači manji od 1 kW);
- korištenje vode i ostalih komunalnih usluga;
- korištenje sanitarne tople vode 6x sedmično;
- mijenjanje posteljine 2x mjesečno;
- korištenje multimedijalnih centara;
- korištenje internet konekcije;
- korištenje učionica, sala, biblioteka studentskih domova i dr.;
- korištenje usluga kantina/menzi (studentskih klubova);
- korištenje sportskih terena i rekvizita;
- korištenje prostora za druge društvene aktivnosti


Od akademske 2017./2018. godine studentima su uvedeni i novi sadržaji, a to su teretana u Nedžarićima, te usluge vešeraja i peglanja u oba doma.

"Napominjemo da je u Studentskom naselju Bjelave nedavno je otvoren i obnovljeni paviljon 2 koji je uređen po najnovijim studentskim standardima. Paviljon 2 ima ukupno 98 kreveta, svaka soba, osim kreveta i prostora za učenje ima frižider, internet priključak i TV, a od zajedničkih prostorija tu su vešeraj, dnevni boravak i prostorije za učenje. Sve je pokriveno nadzornim kamerama. Nudimo i smještaj za vrijeme pripremne nastave po veoma povoljnim cijenama", saopćeno je iz ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: