{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu

F
15.5.2008. u 13:56
0
0
Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu
0
Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) organizirat će danas u Rektoratu prvo savjetovanje o implementaciji Bolonjskog procesa.
To će biti i prvi put da se studenti iz BiH izjasne o Bolonjskom procesu na takav način te ukažu na sve probleme i prepreke u vezi s visokim obrazovanjem.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, u radu skupa učestvovat će i studenti s univerziteta u Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici i Bihaću.

Iako je poziv za učešće upućen na adrese mnogih predstavnika vlasti, resornih institucija i međunarodne zajednice, među kojima i članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću te visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku, malo je njih potvrdilo dolazak.

Savjetovanje će biti otvoreno referatom predsjednika Studentskog parlamenta Harisa Hasanspahića pod nazivom "Integracija strudenata – uslov uspješne implementacije bolonjskog sistema obrazovanja".

Slijedit će izlaganja predstavnika Sarajevskog univerziteta, Studentskog zbora Sveučiliša u Mostaru, Univerziteta u Tuzli, Zenici i Banjoj Luci.

Nepostojanje zakonske regulative ocijenjeno je ključnim problemom studentske populacije, prvenstveno nedefiniranost studentskog standarda i studentskog organiziranja.

Stoga su prijedlozi zakona o ta dva pitanja, koje su pripremili članovi Studentskog parlamenta, već upućeni u parlamentarnu proceduru.

Po okončanju skupa predviđeno je da se usvoje zaključci koji će biti upućeni na sve relevantne adrese radi prevazilaženja ključnih problema bolonjske generacije studenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: