{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu

F
15.5.2008. u 13:56
0
0
Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu
0
Studentski parlament organizirao savjetovanje o Bolonjskom procesu
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) organizirat će danas u Rektoratu prvo savjetovanje o implementaciji Bolonjskog procesa.
To će biti i prvi put da se studenti iz BiH izjasne o Bolonjskom procesu na takav način te ukažu na sve probleme i prepreke u vezi s visokim obrazovanjem.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, u radu skupa učestvovat će i studenti s univerziteta u Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici i Bihaću.

Iako je poziv za učešće upućen na adrese mnogih predstavnika vlasti, resornih institucija i međunarodne zajednice, među kojima i članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću te visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku, malo je njih potvrdilo dolazak.

Savjetovanje će biti otvoreno referatom predsjednika Studentskog parlamenta Harisa Hasanspahića pod nazivom "Integracija strudenata – uslov uspješne implementacije bolonjskog sistema obrazovanja".

Slijedit će izlaganja predstavnika Sarajevskog univerziteta, Studentskog zbora Sveučiliša u Mostaru, Univerziteta u Tuzli, Zenici i Banjoj Luci.

Nepostojanje zakonske regulative ocijenjeno je ključnim problemom studentske populacije, prvenstveno nedefiniranost studentskog standarda i studentskog organiziranja.

Stoga su prijedlozi zakona o ta dva pitanja, koje su pripremili članovi Studentskog parlamenta, već upućeni u parlamentarnu proceduru.

Po okončanju skupa predviđeno je da se usvoje zaključci koji će biti upućeni na sve relevantne adrese radi prevazilaženja ključnih problema bolonjske generacije studenata.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: