Rasvjetliti događaj
10

Studentski centar u Sarajevu o ubistvu uposlenika: Sigurnost studenata je neupitna

A. D.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Nakon jučerašnjeg ubistva uposlenika JU Studentski centar u Sarajevu danas su se oglasili iz ove javne ustanove.
Kako su naveli, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu, Rukovodstvo JU “Studentski centar” Sarajevo, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Udruženje studenata Studentskog centra izražavaju najdublje žaljenje povodom nemilog događaja, koji se desio u prostorijama ove javne ustanove, te porodici nastradalog uposlenika izražavaju najdublje saučešće zbog neprocjenjivog gubitka člana njihove porodice.

"Rukovodstvo JU “Studentski centar” Sarajevo obavještava roditelje i javnost da je neupitna sigurnost studenata, kao i da Rukovodstvo Studentskog centra zajedno sa Udruženjem studenata Studentskog centra, rade na normalizovanju života studenata u studentskim domovima. Također, napominje da je u stalnom kontaktu kako sa studentima tako i sa policijskim organima. Očekujemo od policijskih organa da dalje rade svoj posao na rasvjetljavanju ovog nemilog događaja", saopćili su.

Deset minuta poslije ponoći na području Ilidže uhapšen je muškarac inicijala S. T. koji je osumnjičen da je jučer u JU Studentski centar u Sarajevu ubio svog nadređenog na poslu, saznaje Klix.ba.