Obustavljena nastava
23

Studentski centar u Banjoj Luci evakuisan zbog prokišnjavanja i opasnosti od urušavanja

SRNA
(Foto: Facebook)
Olujno nevrijeme prouzrokovalo veliku materijalnu štetu na tri paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci.

Vjetar je odnio krovove na objektima centra, a kiša koja je padala prethodnu noć onemogućila je normalno funkcionisanje i boravak studenata u sobama. Prvi, drugi i treći paviljon nemaju električnu energiju i situacija posebno kritična u prvom i drugom paviljonu gdje je voda došla do prizemlja.

Kako je saopćeno na Facebook stranici centra, glavni ulaz u paviljon broj tri je jučer zatvoren zbog opasnosti od urušavanja krova.

Nastava na Univerzitetu je obustavljena na sedam dana.

Studentski parlament i Unija studenata Univerziteta u Banjoj Luci traže da se hitno pristupi rješavanju situacije u studentskim domovima u ovom gradu.

"Apelujemo da se nadležni organi i sve relevantne institucije hitno uključe u rješavanje ovog problema. (...) Tražimo objašnjenje kako je došlo do ove situacije. Domovi su juče cijeli dan bili bez krova, i, iako se tokom prethodne noći očekivala kiša, niko ništa nije preduzeo u toku dana da spriječi katastrofu koja se desila", navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Banjaluku je u noći između 11. i 12. decembra zahvatilo olujno nevrijeme, a prema posljednjim informacijama gradskih službi, osim 11 krovova stambenih zgrada i javnih ustanova, oboreno je i oštećeno 166 stabala u drvoredima na javnim površinama, četiri autobuska stajališta, šest bilborda, devet siti lajtova, 18 saobraćajnih znakova, te više od 60 automobila.