Neumjesna šala?
163

Studentski centar Sarajevo provodi istragu nakon izjave kuhara da bi neko mogao otrovati hranu

M. N.
Foto: Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Uprava Studentskog centra Sarajevo pokrenula je disciplinski postupak protiv kuhara (identitet poznat redakciji) koji je među radnicima ove ustanove izjavio kako nepoznata osoba nudi drugoj osobi 30.000 KM da podmetne "nešto" u hranu kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata.

Kako saznajemo, radnike ovog centra koji predano rade je uznemirila ova informacija i odlučili su sve prijaviti nadležnima ove ustanove. Istakli su kako je riječ o vrlo ozbiljnoj situaciji koja može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života velikog broja korisnika njihovih usluga.

Od direktora Studentskog centra Sarajevo Tarika Curića tražili su da odmah reaguje i obavijesti nadležne organe s obzirom na to da u ovoj izjavi ima elemenata krivičnog djela. Sve je prijavljeno 18. septembra direktoru, pravniku i upravnom odboru.

"Pokrenuli smo disciplinski postupak. Čovjek koji je to rekao izjavio je da je uopćeno mislio i da se šalio. Mi ćemo do kraja provesti disciplinski postupak kako bismo i sve ono što liči na šalu, a u vezi s pričom o trovanju izveli do kraja", kazao je Curić za Klix.ba.

U kuhinji ove ustanove dnevno se pravi oko 2.500 obroka.