{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentski centar Sarajevo najavio gradnju novih restorana i dodatne obroke

25.7.2017. u 12:05
183
30
Studentski centar Sarajevo najavio gradnju novih restorana i dodatne obroke
183
Studentski centar Sarajevo najavio gradnju novih restorana i dodatne obroke
Javna ustanova Studentski centar Sarajevo je u prvoj polovini 2017. godine poslovala pozitivno, a u današnjem predstavljanju aktivnosti i rezultata najavili su renoviranje recepcije Studentskog doma Nedžarići i izgradnju dva restorana.
Osim toga, pristupili su renoviranju osmog sprata SD Nedžarići kako bi ispunio sve standarde za odvijanje normalnog i neometanog studentskog života, a na Bjelavama je nedavno otvoren i obnovljeni paviljon 2 uređen po najvišim studentskim standardima.

Pokrenute su aktivnosti za uvođenje trećeg i najvažnijeg obroka - doručka te drugog obroka nedjeljom.Za smještaj u studentskim domovima u akademskoj 2017/2018. godini apliciralo je blizu 1.200 studenata.

Iznoseći finansijske pokazatelje poručili su da je krajem prošle godine nova uprava zatekla dug od 10 miliona KM, od čega je blizu osam miliona KM duga bilo Poreznoj upravi FBiH, a ostatak dobavljačima.U proteklih pola godine ovi dugovi su umanjeni, a ukinuti su reprezentacija direktora i sva oglašavanja. Provođenje javnih nabavki vrši se transparentno, a pozitivna činjenica je i da ova ustanova nije kreditno zadužena, rečeno je danas uz poziv da se počne raditi na promovisanju pozitivnih vrijednosti koje ta ustanova i njeni uposlenici pružaju i utjecaja koji imaju na živote mladih osoba u najljepšim godinama koje provode upravo u domovima.

Najavljeno je i utopljavanje zgrada SN Bjelave i SD Nedžarići, što bi trebalo donijeti velike uštede energenata, a akcent novog rukovodstva JU Studentski centar s Tarikom Curićem na čelu je na posjedovanju sigurnosnih dokumenata koje ova ustanova nikada nije posjedovala, a odnose se na procjenu ugroženosti od požara, zaštite od požara i plana evakuacije.Iz JU Studentski centar su istakli da od kantona koji učestvuju u subvencioniranju ishrane i smještaja studenata potražuju 1,2 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: