Poklon Grada Sarajeva
1k

Studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina jeftinija karta za Trebevićku žičaru

Klix.ba
Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo od sutra poklanjaju svim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru.

Od 15. decembra, pa sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od tri KM, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Navode da je odluka donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozdravio je ovaj potez uprave JP Sarajevo d.o.o. ističući da je ovo popularna mjera koja će olakšati brojnim Sarajlijama odmor i uživanje na čistom planinskom zraku.

"Svjesni smo informacija o zagađenosti zraka, te mjera koje se najavljuju i poduzimaju u tom smislu. Ovom odlukom, Grad Sarajevo u takvim okolnostima želi žičaru učiniti još pristupačnijom. Oživljavanje Trebevića je naš veliki projekt i uvjereni smo da ako još uvijek ima onih koji se nisu barem jednom provozali Žičarom, nakon ove odluke ih više neće biti", rekao je gradonačelnik Skaka.

Esad Tanović, direktor JP Sarajevo d.o.o., koje upravlja Sarajevskom žičarom, navodi da je odluka donesena povodom predstojećih praznika, „kao poklon svim našim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina“.

"Od 15.12. će biti omogućena vožnja žičarom po promotivnim cijenama, sniženim za 50 posto. Tako će cijena povratne karte za vožnju žičarom za pomenute kategorije iznositi 3 KM. Promotivna cijena karata će biti na snazi u periodu od 15.decembra 2018. do 1. marta 2019. godine. JP Sarajevo će nastaviti svakodnevno raditi na poboljšanju ponude i kvalitete usluge na Sarajevskoj žičari", rekao je Tanović. Popust se, kako je istaknuo, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.