Tradicionalni pohodi
4.1k

Studenti tijelima formirali olimpijske krugove na Bjelašnici

Piše: A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Već sedmu godinu organizovani su Studentski pohodi u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu i studentskim organizacijama Univerziteta.

Blizu 1.500 studenata posjetilo je Bjelašnicu gdje će provesti cijeli dan uz druženje i zabavu. Ono što je posebno privuklo pažnju jesu olimpijski krugovi koje su studenti formirali svojim tijelima.

Na ovaj način vratili su olimpijske krugove na Bjelašnicu podsjetili na historiju svoje države, ali i simbolično najavili EYOF 2019.

S obzirom na dugu tradiciju Studentski pohodi su uvijek propraćeni dobrom zabavom, druženjem i takmičenjima, a ovogodišnji su organizovani kao podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i EYOF-a 2019.

Pohod nije komercijalnog karaktera, a za cijenu od osam KM studenti dobijaju organizaciju cijelog događaja uz ručak, čaj, prevoz, zabavni program i igre na snijegu kao i velike popuste na ski pass uz pomoć Općina Trnovo i Stari Grad.

Studentski pohodi na Bjelašnicu, Foto: Facebook
Studentski pohodi na Bjelašnicu, Foto: Facebook

Uz navedene aktivnosti, organizovan je i cjelodnevni party uz najbolje sarajevske DJ-eve, a u pohodu učestvuju studenti svih fakulteta članica Univerziteta u Sarajevu.