|

Studenti sigurnosti FPN-a posjetili Imigracioni centar

Studenti sigurnosti FPN-a posjetili Imigracioni centar
0
Klix.ba
17.12.2013. u 15:28
0
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Studenti treće godine Odsjeka sigurnosnih i mirovnih studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu danas su u pratnji docenta Mirze Smajića posjetili sjedište Službe za poslove sa strancima i Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.
Ova posjeta, koja je organizirana u okviru nastavnog plana iz predmeta Kriminalistika, bila je prilika da se studenti upoznaju sa radom Službe, njenoj ulozi u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine te problematikom kontrole legalnih i ilegalnih migracija.

U Imigracionom centru izvedena je pokazna vježba kroz koju su studentima prikazane sve radnje i mjere koje se provode od trenutka uvođenja ilegalnih migranata u ovaj centar. Posebno zanimanje studenti su pokazali za sigurnosne te mjere utvrđivanja identiteta ilegalnih migranata koji bivaju otkriveni bez identifikacionih dokumenata i ne žele otkriti stvarni identitet u nadi da će im biti omogućeno da nastave put ka zemljama Evropske unije.

Današnja posjeta jedan je od rezultata uspješne saradnje između Službe za poslove sa strancima i Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koja će biti nastavljena i u budućnosti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.