{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti "Putujemo u Evropu"!

S
20.5.2010. u 19:02
0
2
Studenti "Putujemo u Evropu"!
0
Studenti "Putujemo u Evropu"!
Omladinska informativna agencija (OIA BIH) i studentski klub Munja uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera otvara i ove godine poziv "Putujemo u Evropu" za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini u kojem su do sada sudjelovala 82 studenta iz čitave BiH.
Cilj projekta je da se omogući da najmanje 25 najboljih studenata na univerzitetima/sveučilištima u BiH ljeto 2010. provedu kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj i upoznavajući evropske gradove i narode. Pobjednici na konkursu dobijaju:

- mjesečnu InterRail kartu (za besplatnu vožnju evropskim vozovima)
- multi-šengen vizu na mjesec dana
- džeparac
- studentsku karticu ISIC
- učešće na specijalnom otvaranju programa u Berlinu 21.07.2010. godine (vikend u Berlinu sa studentima iz regije, party, razgledavanje grada, susret sa zvaničnicima Savezne Republike Njemačke i Fondacije Bosch i dr.)

Osnovni kriteriji na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata su:


- Prijave mogu podnijeti isključivo studenti završne godine fakulteta, apsolventi ili studenti prve godine postdiplomskog (ako studiraju po sistemu 3+2) do 26 godina starosti (kandidat/kinja podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža)
- Da je kandidat/kinja do sada nikako ili što manje putovao/la u inostranstvo
- Prednost: za one koji su imali/imaju angažman u studentskim, omladinskim ili/i nevladinim organizacijama (informacija o organizaciji, kontakt osoba organizacije i vrste aktivnosti u koje je student/ica uključen/a)
- Znanje stranog jezika – engleski, njemački, francuski, španski ili talijanski
- Uspjeh studenta: prosječna ocjena najmanje 7,5 (3,0) i više (kandidat/kinja podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosječnoj ocjeni)
- Dužina studiranja
- Motivacija za učešće u programu i spremnost za angažman na promociji mobilnosti mladih nakon povratka u BiH.

Prijavni formular, uputstvo za apliciranje i dodatne informacije o projektu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa web site-a projekta: www.hajmo.ba

Prikupljene dokumente stavljene u kovertu potrebno je dostaviti do subote 5. juna/lipnja 2010. godine do 16:00 sati (u obzir se uzimaju i pristigle koverte sa datumom slanja do 5. juna).

Samo finalisti će biti kontaktirani i pozvani na intervju u Sarajevo do sredine juna/lipnja.

Svi zainteresovani kandidati svoje prijave šalju poštom na adresu:

Za konkurs "Putujemo u Evropu" OIA pp 330 71 000 Sarajevo ili lično dostavljaju u zapečaćenoj koverti u prostorije OIA-e: Branilaca grada 19B 71 000 Sarajevo

U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave, koje stignu na navedenu adresu.

Sve prijave poslane zaključno sa datumom završetka javnog poziva bit će uzete u razmatranje. Prijave koje su poslane nakon zatvaranja javnog poziva ili koje sadrže netačne i nepotpune podatke neće biti uzete u razmatranje.

Za sva dodatna pitanja:

- pročitajte “VODIČ ZA STUDENTE” na www.hajmo.ba
- uključite se u diskusiju na Facebook grupi Hajmo.ba
- kontaktirajte OIA-u na: [email protected] i 033 209 764

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: