{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Studenti prava se takmiče u simulaciji suđenja

4.10.2012. u 10:14
0
8
Studenti prava se takmiče u simulaciji suđenja
0
Studenti prava se takmiče u simulaciji suđenja
U kongresnoj sali hotela Hollywood sinoć je otvoren Moot Court, 1. bh. državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini.
Takmičenje organizuje Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, a projekat finansira Američka ambasada u BiH.

Rejan Igor Roić, predsjednik Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, poželio je dobrodošlicu učesnicima i prezentovao rad Udruženja. Prisutnima se obratila i profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Hajrija Sijerčić-Čolić.


Ovo je prvo takmičenje ove vrste iz oblasti krivičnog prava i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Takmičenje obuhvata timove državnih pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini, kojima su dodijeljeni slučajevi i pitanja na bazi kojih se svaki tim pripremio za simulaciju suđenja. Kroz projekat učesnici će steći iskustvo u analizi, istraživanju, pripremanju pravnih argumenata kao i poboljšati svoje retoričke sposobnosti.

Primarni cilj ovog projekta jeste praksa, za koju studenti u Bosni i Hercegovini često nemaju priliku. Također, jedan od ciljeva jeste i ohrabriti studente oba entiteta da dijele svoja mišljenja i znanja o pravnom sistemu naše države.


Danas je na rasporedu prvi takmičarski dan, a takmičenje će se odvijati u Sudu Bosne i Hercegovine. Za petak je planirano održavanje drugog takmičarskog dana, te svečano proglašenje pobjednika i zatvaranje takmičenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: