{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Prava mogu se stručno usavršavati u Vrhovnom sudu FBiH

F
15.5.2008. u 15:41
0
0
Studenti Prava mogu se stručno usavršavati u Vrhovnom sudu FBiH
0
Studenti Prava mogu se stručno usavršavati u Vrhovnom sudu FBiH
Predsjednik Vrhovnog suda Federacije BiH Amir Jaganjac i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Fuad Saltaga u četvrtak su potpisali Sporazum o saradnji ovih dviju institucija radi stručnoga i praktičnog usavršavanja studenata završne godine studija Pravnog fakulteta.
Sporazum je potpisan na osnovu Memoranduma o dugoročnoj saradnji u oblasti stručnoga i praktičnog usavršavanja studenata pravnih fakulteta, saopćeno je.

Oni će imati priliku da se u okviru praktične nastave upoznaju s organizacijom i radom Vrhovnog suda FBiH. Praksa će trajati tri sedmice s mogućnošću organiziranja i više puta u toku školske godine u zavisnosti od interesa studenata.

Pojedinom ciklusu stručnoga i praktičnog usavršavanja prisustvovat će po pet studenata koje će prema uspjehu studija i iskazanom interesovanju za obavljanje prakse odrediti Pravni fakultet.

Studenti će u skladu s programom koji će utvrditi predsjednik Suda prisustvovati sjednicama vijeća u postupku rješavanja pojedinih predmeta, upoznati se s radom sudija u pripremi pojedinih predmeta te s načinom izrade sudskih odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: