Banjaluka
0

Studenti na sjednicama odbora i skupštine RS

SRNA
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odobrio je predstavnicima Studentske organizacije Univerziteta u Banjaluci da prisustvuju sjednicama skupštinskih odbora i parlamenta koje budu iz oblasti rada SOBL-a, saopšteno je iz ove organizacije.

U Odluci Kolegijuma se navodi da predstavnici SOBL-a mogu prisustvovati sjednicama Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje i Odbora za pitanje mladih Narodne skupštine RS, te sjednicama parlamenta kada se raspravlja o pitanjima iz oblasti rada SOBL-a.

SOBL navodi da se ovom odlukom predstavnicima organizacije pruža prilika da pred narodnim poslanicima iznesu prijedloge studenata u vezi dokumenata koje parlament usvaja iz oblasti visokog obrazovanja, studentskog standarda i finansiranja visokog obrazovanja i studentskog standarda.

SOBL je pozdravio odluku Kolegijuma Narodne skupštine RS, jer će se u ovoj godini donositi novi zakon o visokom obrazovanju, pa će studenti posredstvom predstavnika ove organizacije moći da daju svoje prijedloge parlamentu.