{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti iz Tuzle i Sarajeva posjetili Potočare

30.6.2012. u 13:49
31
Studenti iz Tuzle i Sarajeva posjetili Potočare
31
Studenti i profesori univerziteta u Tuzli i Sarajevu predvođeni prof. dr. Farukom Čaklovicom, rektorom Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. Enverom Halilovićem, rektorom Univerziteta u Tuzli, posjetili su Memorijalni centar u Potočarima gdje su ih dočekali v.d. načelnika Srebrenice Ćamil Duraković i aktivisti građanske inicijative "Glasaću za Srebrenicu“.
Koordinator kampanje "Glasaću za Srebrenicu“ Dr. Emir Suljagić, napominjući da je u mezarju u Potočarima ukopan veliki broj žrtava iz Bratunca, Zvornika i Vlasenica, osoba koje je i sam poznavao, poručio je: "Nemojte moliti za Srebrenicu nego uradite nešto za Srebrenicu. Niko drugi neće uraditi ništa za vas, osim vas samih. I pored toga što živite drugdje, vi ovdje branite svoje pravo na fizički opstanak, pravo da živite u skladu sa svojim vjerovanjima i uvjerenjima. Uradite nešto za ono u šta vjerujete“.

"Danas su ovdje mladići i djevojke koji žive u Srebrenici, aktivisti naše kampanje, kojima treba vaša pomoć. Nemojte se oglušiti na njihov poziv. Nespremnost da pomognete njima je nespremnost da pomognete sami sebi!", naglasio je on.

Rektor Univerziteta u Tuzli studentima okupljenim u mezarju u Potočarima rekao je: „ Postoje 8372 razloga zašto smo ovdje i 8372 neosporna razloga zašto ne smijemo zaboraviti genocid koji se dogodio na ovom mjestu“, pritom imajući u vidu broj žrtava genocida u Srebrenici u julu 1995. godine.

Brojni studenti univerziteta u Sarajevu i Tuzli potvdili su da će prijaviti boravište u Srebrenici do 23. avgusta 2012. godine i osobno, svojim glasom, spriječiti negiranje genocida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: