{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti iz Kaknja traže autobusku liniju do Tuzle

Z
8.9.2011. u 16:48
0
2
Studenti iz Kaknja traže autobusku liniju do Tuzle
0
Studenti iz Kaknja traže autobusku liniju do Tuzle
Kakanj
Predstavnici novoformiranog Udruženja studenata "Index" u Kaknju zatražili su od načelnika Mensura Jašarspahića da im se napokon realizuje davnašnja želja i da se uspostavi autobuska linija Kakanj - Tuzla - Kakanj, sa povoljnijim cijenama prijevoza za studente koji studiraju u Tuzli.
Tokom sastanka sa načelnikom razgovaralo se o početnim aktivnostima udruženja i planovima u budućem periodu. Za kratko vrijeme od osnivanja udruženje je postiglo zavidne rezultate realizacijom i pripremom nekoliko programa, a planirana je i uspostava saradnje sa jednim italijanskim udruženjem studenata.

Prema riječima Jasmina Ubiparipa, predsjednika udruženja, aktivnosti će biti usmjerene na omasovljenju članstva, organiziranju gradske brucoške večeri, ali i na praktičnom organiziranju instrukcija iz matematike, fizike, mehanike i drugih predmeta za članove i učenike.

"Nadam se da ćemo jačati saradnju sa studentima, moja želja je da se povećaju sredstva koja se iz budžeta izdvajaju za grantove mladima, a nadam se da će i kakanjska privreda još više pomagati studente", kazao je načelnik Jašarspahić.

On je izrazio opredjeljenje da se nastavi rad na poboljšanju statusa mladih, te nadu da će, nakon prošlogodišnje posjete američkih i ovogodišnje posjete korejskih volontera, započeti aktivnosti na međusobnim posjetama studenata iz BiH i drugih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: