BiH
0

Studenti FPN-a posjetili Općinu Novi Grad

Klix.ba
Općinu Novi Grad Sarajevo danas su posjetili studenti treće godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, smjer politologija.

Studenti su završna godina studija u sklopu kojeg izučavaju i poseban predmet - lokalna i regionalna samouprava.

Studenti su se u toku svog boravka Općini na licu mjesta upoznali sa načinom funkcionisanja lokalne zajednice, ingerencijama Općinskog vijeća i Općinskog načelnika. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, mr. Semir Efendić, koji je i sam bio student FPN-a u Sarajevu, odgovarajući na pitanja studenata, upoznao je goste o načinima funkcioniranja administracije jedne lokalne zajednice kakva je Općina Novi Grad. On je također informisao studente o programu “Pokrenimo Novi Grad zajedno”, kao i o oblastima koje Program obuhvata i aktivnostima koje su unutar njega poduzete i realizovane do sada.

"Općina Novi Grad Sarajevo je specifična po mnogo čemu. Najbrojnija je općina u Bosni i Hercegovini, ima svoj specifičan položaj, a prateći njen razvoj, nezaobilazna je i činjenica njenog brzog infrastrukturnog i ekonomskog napretka. Ovo je idealna prilika za naše studente da na primjeru funkcionisanja jedne ovako kompleksne lokalne zajednice, imaju mogućnost upoznati se i sa praktičnim dijelom predmeta kojeg izučavaju. U razgovoru sa njima, njihova želja je bila da ova posjeta bude upravo Općini Novi Grad Sarajevo", istakao je u svom uvodnom obraćanju doc. dr. Elmir Sadiković, na čiju inicijativu je i organizovana posjeta studenata FPN-a Općini Novi Grad Sarajevo.