{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Filozofskog fakulteta iz Tuzle posjetili Bobovac

S
30.5.2010. u 20:08
17
40
Studenti Filozofskog fakulteta iz Tuzle posjetili Bobovac
17
Studenti Filozofskog fakulteta iz Tuzle posjetili Bobovac
Asocijacija studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli organizovala je u petak za studente izlet na Bobovac. Studenti su posjetili grad Kakanj, Kraljevu Sutjesku i Franjevački samostan. Do Bobovca, koji se nalazi na 708 metara nadmorske visine, pješačili su pješke sedam kilometara kroz šumu.
Iako kroz šumu do Bobovca vodi samo jedan put i to jako uzak i jako kritičan studentima to ipak nije predstavljalo problem. Išli su u grupi jedno iza drugog i povremeno se odmarali kada bi se umorili. Pomagali su jedni drugima i izdržali sve do kraja. Nisu se ni u jednom trenutku pokajali što su krenuli u takvu ekspediciju.

Ništa ih nije spriječilo da ostvare svoj cilj. Poslužilo ih je dobro vrijeme pa ih je cijelim putem pratilo i dobro raspoloženje i pjesma. Pored obilaska Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjeskoj, te odlaska na Bobovac, studentima je bio upriličen i manji čas historije o Bobovcu na samom Bobovcu. Historiju Bobovca studentima prenio je student četvrte godine Historije Ago Mujkanović.

Studenti su zadovoljni svojim izletom na Bobovac i neće stati sa obilaskom historijskih značajnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Njihova iduća destinacija je stari grad Blagaj, tekija na Buni i grad Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: