{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo

F
18.3.2013. u 15:19
13
0
Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo
13
Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo
Devet studenata Fakulteta za javnu upravu u Sarajevu započeli su prošle sedmice u Općini Centar praksu koja će trajati do 3. maja ove godine, a cilj je informiranje o funkcionisanju općine kao organa lokalne samouprave te načinu rada predstavničkog i izvršnog organa u Općini Centar.
Planirano je da studenti svakog petka borave u općinskim službama. Prema rasporedu održavanja praktične nastave studenti su prvo posjetili općinsku Službu za opću upravu.

U narednom periodu studenti će boraviti u Službi za poslove Općinskog vijeća Centar, a planirano je da prisustvuju i sjednici Općinskog vijeća. Potom će biti informirani o nadležnostima načelnika i organizacijom i poslovima izvršnog dijela općinske vlasti.

O načinu finansiranja rada jedinice lokalne samouprave te sistemu izrade budžeta studenti će saznati u Službi za privredu, a u Službi za zajedničke poslove o sistemu javnih nabavki, dok će saznanja o upravljanju ljudskim resursima, procesu zapošljavanja i ostvarivanju prava iz radnog odnosa dobiti u Službi za opću upravu.

Osim toga, studenti će biti raspoređeni u službe: za prostorno uređenje i komunalne poslove, za imovinsko-pravne poslove i za rad i socijalna pitanja.

Saradnja između Općine Centar i sarajevskog Fakulteta za javnu upravu ostvaruje se na osnovu sporazuma o međusobnoj saradnji potpisanog 2011. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: