{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo

F
18.3.2013. u 15:19
13
0
Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo
13
Studenti Fakulteta za javnu upravu na praksi u Općini Centar Sarajevo
Devet studenata Fakulteta za javnu upravu u Sarajevu započeli su prošle sedmice u Općini Centar praksu koja će trajati do 3. maja ove godine, a cilj je informiranje o funkcionisanju općine kao organa lokalne samouprave te načinu rada predstavničkog i izvršnog organa u Općini Centar.
Planirano je da studenti svakog petka borave u općinskim službama. Prema rasporedu održavanja praktične nastave studenti su prvo posjetili općinsku Službu za opću upravu.

U narednom periodu studenti će boraviti u Službi za poslove Općinskog vijeća Centar, a planirano je da prisustvuju i sjednici Općinskog vijeća. Potom će biti informirani o nadležnostima načelnika i organizacijom i poslovima izvršnog dijela općinske vlasti.

O načinu finansiranja rada jedinice lokalne samouprave te sistemu izrade budžeta studenti će saznati u Službi za privredu, a u Službi za zajedničke poslove o sistemu javnih nabavki, dok će saznanja o upravljanju ljudskim resursima, procesu zapošljavanja i ostvarivanju prava iz radnog odnosa dobiti u Službi za opću upravu.

Osim toga, studenti će biti raspoređeni u službe: za prostorno uređenje i komunalne poslove, za imovinsko-pravne poslove i za rad i socijalna pitanja.

Saradnja između Općine Centar i sarajevskog Fakulteta za javnu upravu ostvaruje se na osnovu sporazuma o međusobnoj saradnji potpisanog 2011. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: