{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti ETF Sarajevo osvojili treće mjesto na takmičenju "Elektrijada 2016"

25.5.2016. u 14:53
192
15
Studenti ETF Sarajevo osvojili treće mjesto na takmičenju "Elektrijada 2016"
192
Studenti ETF Sarajevo osvojili treće mjesto na takmičenju "Elektrijada 2016"
Studenti Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu (ETF) osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta "Elektrijada 2016" u Italiji, gdje se ove godine okupilo više od 2000 studetata s 20 i više elektrotehničkih fakulteta iz regiona.
Elektrijada je međunarodno takmičenje u znanju i sportu na kojem se već 50 godina takmiče studenti evropskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi učestvuje više od hiljadu studenata, pa ovo takmičenje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi.

ETF Sarajevo je zauzeo treće mjesto u takmičenju u znanjui ovim rezultatom studenti Elektrotehničkog fakulteta još jednom su pokazali da je ETF Sarajevo najjači fakultet elektrotehnike u državi i da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata takmičara i njihovih mentora.Organizaciju odlaska ETF-a na Elektrijadu kao i svage godine, organizovalo je Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta "STELEKS" Sarajevo a podršku je pružio i rektor Univerziteta u Sarajevu Prof. dr Muharem Avdispahić kao i uprava Elektrotehnikog fakulteta Univerziteta u Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: