{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu osvojili treće mjesto u Crnoj Gori

Klix.ba
31.5.2015. u 14:14
493
24
Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu osvojili treće mjesto u Crnoj Gori
493
Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu osvojili treće mjesto u Crnoj Gori
Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (ETF) osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta "Elektrijada 2015“ u Crnoj Gori, gdje se ove godine okupilo više od 1.500 studenata sa 20 elektrotehničkih fakulteta iz regiona.
Elektrijada je međunarodno takmičenje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina takmiče studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od hiljadu studenata, pa ovo takmičenje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

ETF Sarajevo je zauzeo 2. mjesto u takmičenju u znanju, iza prvoplasiranog beogradskog ETF-a, te ispred zagrebačkog FER-a. Dok je u generalnom plasmanu sarajevski ETF-a zauzeo treće mjesto u konkurenciji od 20 fakulteta.Ovim rezultatom ETF Sarajevo još jednom pokazao da je najjači fakultet elektrotehnike u državi i da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata takmičara i njihovih mentora.

Organizaciju odlaska ETF-a na Elektrijadu kao i svake godine, organizovalo je Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta "Steleks" Sarajevo a podršku je pružila i uprava Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo predvođena dekanom prof. dr. Samimom Konjicijom .


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: