{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti čekaju odgovor kantonalnih vlada za uvođenje večere u studentske domove

F
16.9.2007. u 09:28
0
0
Studenti čekaju odgovor kantonalnih vlada za uvođenje večere u studentske domove
0
Studenti čekaju odgovor kantonalnih vlada za uvođenje večere u studentske domove
Asocijacija studenata sarajevskih studentskih domova čekat će do ponedjeljka da kantonalne vlade pismeno pozitivno odgovore na njihov zahtjev da od ove akademske godine svi studenti smješteni u studentskim domovima imaju drugi obrok (večera). Ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor krenut će s pripremama za proteste studenata na raznim lokacijama.
Iz Asocijacije ističu da je, prema njihovim saznanjima, dosad jedino Vlada Zeničkodobojskog kantona izrazila spremnost da izdvoji dodatna sredstva i tako studentima s tog područja omogući drugi obrok u studentskim domovima.

Vlada FBiH ranije je izrazila spremnost da finansira uvođenje drugog obroka za studente u čijem finansiranju smještaja i ishrane oni sudjeluju. Radi se o studentima iz RS-a, Goražda, Livna i Posavskog kantona.

Zahtjev studenata za uvođenje drugog obroka u studentske domove, direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić ranije je okarakterisao kao razuman i naglasio da to što oni traže, i mnogo više od toga, odavno već imaju studenti u studentskim domovima u Republici Srpskoj kao i zemljama okruženja.

Mogućnost uvođenja drugog obroka najavljena je u budžetskim zahtjevima prema svim kantonalnim vladama koje sudjeluju u subvencioniranju i zatraženo je od njih da u budžetima za ovu godinu predvide iznose za tu namjenu u ovoj akademskoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: