{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja

11.4.2012. u 13:52
17
0
Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja
17
Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja
Univerzitet u Sarajevu
Povod današnje konferencije za medije Univerziteta u Sarajevu je bila tema "Kontinuitet reforme visokog obrazovanja" koja će biti predstavljena na šestom godišnjem savjetovanju o reformi visokog obrazovanja 13. i 14. aprila.
Univerzitet u Sarajevu već šesti put zaredom organizira godišnje savjetovanje o reformi visokog obrazovanja prema bolonjskim principima.

"Organiziranje ovakvih savjetovanja je prihvaćeno od akademske zajednice kao njena zakonska i prefosionalna obaveza, s obzirom na to da je reforma proces imanentan visokom obrazovanju, koje se mora kontinuirano prilagođavati zahtjevima vremena i potrebama šire društvene zajednice", izjavila je profesorica Slavenka Vobornik.

Na šestom savjetovanju o reformi visokog obrazovanja će učestovati nastavnici i saradnici Univerziteta, zatim studenti, članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu te gosti iz inozemstva, eksperti Evropske komisije za visoko obrazovanje, koji će putem aktuelnih prezentacija i diskusija dati svoje viđenje dosadašnjeg razvoja reforme obrazovanja.

"Cilj savjetovanja je da na ovaj način ukažemo na ozbiljnost akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu koja na ovaj način želi problematizirati svoj odnos prema edukaciji te ukazati na trendove i razvoj savremenog univerziteta", rekao je Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta.

Priliku da učestvuju u savjetovanju dobili su i studenti Univerziteta Sarajevo koji su iskazali zadovoljstvo, jer ove godine imaju svojih sedam predstavnika Studentskog parlamenta koji će se zalagati za prava svih studenata.

Predstavnik Studentskog parlamenta i student Političkih nauka u Sarajevu Emir Muhamedagić za Klix.ba je rekao da bi studenti trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: