{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja

11.4.2012. u 13:52
17
0
Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja
17
Studenti bi trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja
Univerzitet u Sarajevu
Povod današnje konferencije za medije Univerziteta u Sarajevu je bila tema "Kontinuitet reforme visokog obrazovanja" koja će biti predstavljena na šestom godišnjem savjetovanju o reformi visokog obrazovanja 13. i 14. aprila.
Univerzitet u Sarajevu već šesti put zaredom organizira godišnje savjetovanje o reformi visokog obrazovanja prema bolonjskim principima.

"Organiziranje ovakvih savjetovanja je prihvaćeno od akademske zajednice kao njena zakonska i prefosionalna obaveza, s obzirom na to da je reforma proces imanentan visokom obrazovanju, koje se mora kontinuirano prilagođavati zahtjevima vremena i potrebama šire društvene zajednice", izjavila je profesorica Slavenka Vobornik.

Na šestom savjetovanju o reformi visokog obrazovanja će učestovati nastavnici i saradnici Univerziteta, zatim studenti, članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu te gosti iz inozemstva, eksperti Evropske komisije za visoko obrazovanje, koji će putem aktuelnih prezentacija i diskusija dati svoje viđenje dosadašnjeg razvoja reforme obrazovanja.

"Cilj savjetovanja je da na ovaj način ukažemo na ozbiljnost akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu koja na ovaj način želi problematizirati svoj odnos prema edukaciji te ukazati na trendove i razvoj savremenog univerziteta", rekao je Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta.

Priliku da učestvuju u savjetovanju dobili su i studenti Univerziteta Sarajevo koji su iskazali zadovoljstvo, jer ove godine imaju svojih sedam predstavnika Studentskog parlamenta koji će se zalagati za prava svih studenata.

Predstavnik Studentskog parlamenta i student Političkih nauka u Sarajevu Emir Muhamedagić za Klix.ba je rekao da bi studenti trebali biti nosioci reforme visokog obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: