{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stručnjaci iz Evrope i regije u Sarajevu na skupu iz oblasti biohemije

F
7.10.2015. u 11:46
0
3
Stručnjaci iz Evrope i regije u Sarajevu na skupu iz oblasti biohemije
0
Stručnjaci iz Evrope i regije u Sarajevu na skupu iz oblasti biohemije
Foto. Edin Hadžihasić/Klix.ba
Stručnjaci iz regije i Evrope okupit će se na 23. susretu Balkanske kliničko laboratorijske federacije i Drugom kongresu Udruženja biohemičara u BiH, od 7. do 9. oktobra u Sarajevu.
Član Udruženja medicinskih biohemičara u BiH i Organizacionog odbora skupa Radivoj Jadrić najavio je na pres-konferenciji taj događaj kao bitan kako za razvoj laboratorijske medicine tako i kliničke biohemije, odnosno medicinske biohemije, a ovdašnji ljekari razmijenit će iskustva sa kolegama iz inozemstva.

Predsjednik Udruženja biohemičara BiH Jozo Čorić najavio je sudjelovanje tridesetak predavača iz država širom Evrope, a pokrovitelji su Svjetska federacija kliničkih hemičara i Evropska federacija kliničkih hemičara.

On kaže da će se klinički biohemičari na kongresu baviti razvojem novih tehnologija, kontrolom kvaliteta u laboratoriji i poboljšanjem sigurnosti pacijenata kada je riječ o laboratorijskim nalazima.

Šefica Instituta za biohemiju UKCS-a Berina Hasanefendić izrazila je zadovoljstvo što su Sarajevo, a time i UKCS i taj institut, kao najveća laboratorija u BiH, domaćini skupa koji će u dva dana okupiti oko 250 sudionika.

Ceremonija otvaranja 23. susreta Balkanske kliničko laboratorijske federacije i Drugog kongresa Udruženja biohemičara u BiH planirana je za večeras u Gradskoj vijećnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: