Uhapšen s paketom
692

Stručni saradnik u banjalučkom tužilaštvu za mito tražio eure i dvije tegle Nutelle

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka Tarik Hadžibegović (35) uhapšen je jučer nakon što je uzeo mito od skoro 6.000 maraka.

Hadžibegović je prema nezvaničnim informacijama portala Srpskainfo uhapšen prilikom uzimanja mita, a inspektori su navodno ostali u čudu kada su saznali šta je sve tražio od osobe kojoj je obećao posredovati u predmetu.

Hadžibegović je pored novca tražio i dvije tegle eurokrema.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a su rekli da je on osumnjičen da je počinio krivično djelo primanja mita i trgovine utjecajem.

"T. H. iz Bugojna uhapšen je zbog sumnje da je kao stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka primio mito. Navedene aktivnosti su preduzete u saradnji i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privednog kriminala", rekla je glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović.

Dodaje da su u okviru ovih aktivnosti obavljeni pretresi na lokacijama koje koristi osumnjičeni u Banjoj Luci.

Riječ je o slučaju koji se vodi po međunarodnoj pomoći Austrije s obzirom na to da oštećeni živi u toj državi.

"Osumnjičeni Hadžibegović je znao sve te detalje i stupio je u kontakt s oštećenim. On je tvrdio da će mu pomoći, ali da za to i on mora dobiti nagradu. Od oštećenog je zatim zatražio da mu da 3.000 eura, ali i dvije tegle Nutelle, koje moraju biti kupljene u Austriji", kaže pomenuti izvor.

Navodi da je o svemu obaviještena policija i da je dogovorena primopredaja.

"Njih dvojica su se našli jučer i oštećeni je predao 3.000 eura, ali i dvije tegle Nutelle. Nakon što je Hadžibegović uzeo mito nije stigao da se zasladi. Policija je bila u blizini i sve to pratila. Nakon što je preuzeo 'paket' policija ga je opkolila i uhapsila", dodaje izvor portala Srpskainfo.

Zatim su uslijedili pretresi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Hadžibegović je bio zaposlen kao stručni saradnik kod zamjenika glavnog tužioca Seada Žerića.