{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stručna predavanja članova bh-američke akademije

F
28.10.2009. u 13:13
0
0
Stručna predavanja članova bh-američke akademije
0
Stručna predavanja članova bh-američke akademije
Grupa ljekara iz Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) održala je danas na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo stručna predavanja iz raznih oblasti medicine za ovdašnje kolege.
Predsjednik BHAAAS-a prof.dr. Eldin Karaiković ističe da je u grupi oko 15 ljekara (profesora univerziteta) - članova Akademije raznih profila, a namjera im je kolegama prenijeti znanja i bogato iskustvo koje stiču radeći u prestižnim američkim klinikama.

Današnjim skupom na KCUS-u počela je manifestacija nazvana "Dani BHAAS-a u BiH" koja je organizirana u suradnji s Univerzitetom, Akademijom nauka i umjetnosti BiH i Bosanskohercegovačkom medicinskom inicijativom.

Ta manifestacija trajat će do 30. oktobra,a ima namjeru da poveže bosanskohercegovačke naučnike, umjetnike i pojedince istaknute u svojim oblastima djelovanja te da gradi mostove saradnje s domovinom.

Akademija je osnovana 2007. godine u SAD-u i okuplja stručnjake iz raznih naučnih disciplina iz BiH i Amerike.

BHAAS je dio projekta nazvanog "BH. medicinska inicijativa" (BMI) - mreže bh. medicinskih stručnjaka koji žive i rade u inozemstvu. BMI je osnovan jula 2005., a cilj je podizanje nivoa zdravstvene usluge u BiH. U BMI je uključeno oko 1.500 ljekara svih profila koji rade širom svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: